Idag arbetade vi med att jämföra och förändra recept bulgursallad
med halloumi. Till detta
bakades det krossbullar. Kreativiteten och aktiviteten var stor. Eleverna ville
att salladen skulle bli bra, speciellt alla smaker och konsistensen.
Uppläggningen poängterades också. Vi diskuterade också med
hjälp av ja/nej frågor några av livsmedelsgrupperna bl.a. mjölk och matfett. Där behandlades också näringen,
miljön och ekonomin.
Elevreflektion.
”Den här lektionen var en av de bästa i HKK. Det var roligt,
kul och underbart”
”Salladen blev extremt bättre efter förändringen, ska göra
det hemma till mamma och pappa så de får veta vad jag har lärt mig idag”
”Måltiden blev faktiskt som jag tänkt. Den blev godare än
förväntat”
”Jag skulle kunna tänka mig att göra det hemma flera gånger
eftersom det efter andra gången blir det enklare och går snabbare att göra”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar