Sidor

måndag 17 oktober 2016

Kyckling Tikka Marsala med ris (åk 9)


5/10 Lektionens innehåll


Vi tillagade Kyckling Tikka Marsala med ris. I samband med detta använde vi måltiden till uppgiften " Måltider för personer med olika behov" och hur viktigt det är med hygien vid tillagning och förvaring av matvaror. Några rätt och felfrågor om bl.a. kött, fisk och skaldjur ingick också i dagens program.

Elevreflektion

"Lektionen har varit väldigt bra, upplägget var bra och den kändes inte så lång"

"Jag tänker inte mycket på att tvätta skärbräden och kniven men nu ska jag börja göra det"

"Jag insåg att man kan göra samma maträtt på massvis olika sätt. Man kan ta bort mycket men också lägga till en del, uppgiften var bra"

"Kastrullen brändes lite men maträtten blev jättebra och lyckad. Smaken och utseendet blev detsamma som indiska restaurangen jag ätit i"