Sidor

måndag 5 december 2016

17/11 Åk 8 Lektionens innehåll

Vi informerade och diskuterade om varför vi studerar ämnet, vad vi skall behandla, vilka kunskapskraven är och hur undervisningen skall genomföras. Ordningsregler och hur vi kan förebygga olycksfallsrisker i lokalen behandlades. Genomgång av handredskap och några matlagningsord togs upp. Sedan bakade vi morotsmuffins och avslutade de tre lektionerna med utvärdering och sammanfattning av eftermiddagens arbete.
Elevreflektion.                                                                                                                    
”Lektionen var jätterolig det var inte det jag förväntade mig”
”Jag har lärt mig recepten på morotsmuffins det kändes väldigt komplicerat när man såg alla produkterna”
”Muffinsen blev goda men utsidan såg helt okej ut, konsistensen var som en vanlig muffins”                                                                    
”Jag skulle vilja förbättra mig på att lyssna noggrannare och samarbeta bättre med mina  kamrater”
”Samarbetet fungerade suveränt! Vi diskade och bakade tillsammans och ingen tjafsade”
 

9/11 Åk 9 Lektionens innehåll


Idag fortsatte vi att tillaga de egna måltider som vi planerade förra gången.                              Temat var ” Världens kök”. Grupperna valde Fajitas och kladdkaka, Focaccia och äppelkaka med vaniljsås, Kyckling wok med ris och brownie, smulpaj med vaniljsås och syltkakor. Vid redovisningen diskuterade vi hälsa, miljö och kostnad för de olika maträtterna. Dessa frågor ingick också i samband med utvärderingen.

Elevreflektion.                                                                                                                     

”Jag är jättenöjd”

”Idag har lektionen varit fööör bra”                                                                   

”Jag ska börja laga ännu mera mat hemma och det blir nog det vi tillagade idag för familjen på lördag”

”Det var väldigt intressant att lära sig göra tortillabröd istället för att köpa det”

”Vår maträtt blev väldigt bra fast vi egentligen inte följde ett recept så  lyckades vi till och med chockera oss själva”