5/10 Lektionens innehåll
Vi tillagade Kyckling Tikka Marsala med ris. I samband med
detta använde vi måltiden till uppgiften " Måltider för personer med olika
behov" och hur viktigt det är med hygien vid tillagning och förvaring av
matvaror. Några rätt och felfrågor om bl.a. kött, fisk och skaldjur ingick
också i dagens program.
Elevreflektion
"Lektionen har varit väldigt bra, upplägget var bra och
den kändes inte så lång"
"Jag tänker inte mycket på att tvätta skärbräden och
kniven men nu ska jag börja göra det"
"Jag insåg att man kan göra samma maträtt på massvis
olika sätt. Man kan ta bort mycket men också lägga till en del, uppgiften
var bra"
"Kastrullen brändes lite men maträtten blev jättebra
och lyckad. Smaken och utseendet blev detsamma som indiska restaurangen jag
ätit i"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar